Exit Games FAQ

FAQ

Heb je een vraag? Wij staan altijd klaar om hier een uitgebreid antwoord op te geven. Hieronder vind je alvast een overzicht van de meest gestelde vragen. Heb je nog steeds geen antwoord? Klik hier om ons te contacteren!

A

Je kan het best en het eenvoudigst via deze site online reserveren. Op deze wijze heb je steeds een last-minute & up-to-date overzicht van de nog beschikbare games. De betaling kan je dan later ter plaatse bij ons voldoen, vlak vóór je aan jouw game begint. Dit kan met alle bankkaarten of creditcards of met een cadeaubon. Wil je liever ook vooraf online betalen? Dat kan natuurlijk ook: betaal met je creditcard in onze maximaal beveiligde betaal-omgeving. Er worden geen creditcard gegevens bijgehouden.Onmiddellijk na de reservering, krijg je een bevestigingsmail met alle details van jouw reservering. Geen mail ontvangen? Check uw Spam-folder of neem aub contact met ons op!Opgelet: vul bij jouw online reservering, alle gevraagde gegevens correct in. Niet volledig of incorrect ingevulde reserveringen worden NIET weerhouden en automatisch geannuleerd !Wil je toch liever niet online reserveren? Neem dan telefonisch contact met ons op tijdens de openingsuren (van donderdag tot zondag, telkens van 10 tot 22u) en wij regelen de reservering graag voor u.

A

In de bevestigingsmail die je na jouw reservering ontvangt, vindt je een knop die jou terug leidt naar de reserveringspagina op onze site, waar je jouw persoonlijke boeking kan bekijken en/of wijzigen. Indien je deze mail niet kreeg of zich hierbij problemen voordoen, neem dan aub telefonisch contact met ons op. Indien je telefonisch bij ons reserveerde, vragen wij je voor wijzigingen in deze reservatie, sowieso terug telefonisch met ons contact op te nemen.
Tot 3 dagen voor de start van jouw gereserveerde game, kan je nog gratis alles wijzigen of annuleren. Indien je daarbij online betaalde, wordt je het volledige bedrag teruggestort.
Indien je tussen de 72 en de 48 uur voor de start van jouw gereserveerde game wenst te annuleren, rekenen wij echter een annulatie-kost van 25% aan.
Indien je tussen de 48 en de 24 uur voor de start van jouw gereserveerde game wenst te annuleren, rekenen wij een annulatie-kost van 50% aan.

Indien je minder dan 24 uur voor de start van jouw gereserveerde game wenst te annuleren of bij een 'No-show', rekenen wij een annulatie-kost van 100% aan.

A

Elk spel duurt maximaal 60 minuten. De meeste teams bereiken de uitgang slechts enkele minuten voor het uur is afgelopen.
Heb je het vroeger gehaald? Dan kom je misschien wel op onze Wall of Fame terecht.
Heb je het toch niet op tijd gehaald? Geen paniek, de deuren gaan terug open en je kan in alle rust uitzoeken wat er is misgelopen. De belevenis op zich is sowieso meer dan de moeite en het ‘fun-aspect’ blijft bij ons primeren!

Wij verwachten elke speler 15 minuten vóór de aanvang van zijn of haar game, waarbij wij het concept en de specifieke game toelichten. Ook na het spel kan je nog wel 15 minuten debriefen. Reken dus op een totale tijd van 90 minuten voor een volledige ‘Exit-ervaring’!

A

De games van Exit Games Gent zijn niet griezelig of beangstigend. Wat er natuurlijk wel bij hoort is de spanning en de tijdsdruk.
Onze Escape Rooms zijn allen heel ruim, met hoge plafonds en zijn dus nooit beklemmend. Bovendien wordt je continu gemonitord door onze aanwezige Game Master, die ten allen tijde kan ingrijpen op uw aanvraag of uit eigen initiatief hulp kan aanbieden.

Ten slotte kan je op elke moment de game verlaten, wanneer je daar behoefte aan zou hebben.

A

Nee, de games verlopen achter gesloten deuren en zijn niet van buitenaf te bekijken of te volgen. Enkel onze eigen Game Master kan de verschillende rooms monitoren. De beelden worden echter niet definitief bijgehouden omwille van de privacy-rechten van elke deelnemer.

A

Voor de verschillende games van Exit Games Gent worden normaal geen specifieke talen gebruikt. Het zijn internationaal herkenbare codes en aanwijzingen. Indien er toch ergens iets uitgeschreven staat, is dit steeds in het Nederlands, Frans en Engels. Onze Game Masters kunnen u eveneens in deze 3 talen te woord staan.

A

Alle kinderen zijn welkom in familieverband. Een minimum leeftijd van 8 jaar is echter vereist om actief deel te kunnen nemen aan de games. Onder de leeftijd van 16 jaar, vragen wij wel dat er minstens één volwassene mee doet.

A

Je kan je op deze games niet echt voorbereiden. Alle games van Exit Games Gent zijn door ons speciaal voor jou exclusief ontwikkeld. Je zal ze dus nooit eerder gespeeld hebben. De games zijn geen opeenvolging van 'slotjes openen' en/of 'rebussen of raadsels oplossen'. Het is een ingenieuze samenstelling van allerlei probleemstellingen en combinatie-mogelijkheden. Aan de hand van alles wat je in de escape rooms ontdekt en vindt, maak je stap voor stap, de weg vrij naar de uitgang !
Voorkennis ivm de specifieke thema’s is niet nodig.
Voor geen enkele game is er fysieke kracht nodig.

Gemakkelijke vrijetijds-kledij is aangewezen. Onze games situeren zich allemaal indoor bij kamertemperatuur.

A

Ervaring is niet nodig en elk individu heeft met zijn eigen specifieke kenmerken, capaciteiten en persoonlijkheid absoluut zijn eigen inbreng en meerwaarde in onze games. Vandaar dat teamwork zo belangrijk is!
Als jullie er samen echt niet uit geraken en te lang in het ongewisse blijven hangen, staan onze Game Masters steeds klaar om op jullie verzoek een tip te geven, die jullie (terug) op het juiste pad brengt. Wij houden het aantal tips natuurlijk wel bij voor jullie eindscore.

En vergeet niet: ook als je er niet in slaagt om binnen de 60 minuten de eindstreep te halen, kan je toch heel wat plezier beleven…en daar gaat het uiteindelijk toch om, niet?

A

Nee, dit is ten strengste verboden! Je zal zelf, samen met je teamgenoten, de uitweg moeten vinden! De Game Masters staan natuurlijk altijd klaar om je te helpen maar je kan geen ‘externe bronnen’ raadplegen. Bij de aanvang van de games zullen wij er trouwens extra op letten dat er geen gsm’s, smartphones, tablets of andere communicatiemiddelen meegenomen worden in de escape rooms. Deze horen immers thuis in de gratis ter beschikking gestelde lockers.
Om onze games ook voor andere, toekomstige ‘Exit Gamers’ aantrekkelijk en uitdagend te houden, is het verder verboden om enig beeldmateriaal van onze games vast te leggen en/of publiek te maken. Onze games zijn auteursrechtelijk beschermd.
Wij rekenen dus op jullie fairplay en respect voor jezelf en voor alle andere spelers.

GEEN VRAGEN MEER, MAAR ZIN IN ACTIE?

Reserveer dan nu één van onze 5 exclusieve Escape Games en
verpulver samen met je vrienden de records van onze Wall of fame !